Wednesday, January 13, 2016

survivor

ade org tnya..
"how i survive being a single mom raising 2kids alone..?"
i am happily married.tp my husband staying away from us. kids staying with me..
the eldest is now 6years old - kindergarden
baby is 3yeara old - send to babysitter
ohw..not to mention, umah i tingkat 4..

-----------------------------

i am not a supermom!
i cant do a lot of things alone
i love my hubby and kids
but i am a survivor.
most mummy did.

-----------------------------

Masa we decide to have another baby, i dah tau ape yg i akan lalui.
My hubby mmg confirm xkan dapat raise anak2 together. xde chance..
i faham..and i think i am ready

So me lalui 9bulan pregnant alone wth my eldest angel..Mia
Luckily hubby dah pindah felda tembangau masa tu..so dapat lah balik stp weekend.
tp weekdays i am all alone..
tipu lah kalau xrasa stress..tp Mia and baby mmg bg i semangat lain mcm..
So we all survived...tahun ke 6 dah kot..

Alhamdulillah


2016 : comeback yang xmenjadi...

subhanallah

setahun lbh..senyap..
impian tggal harapan..
anak2 ibu dah besar dah...6years & 3years dah pon
melampau betul ibu ni kan...?

xnak lah buat comeback lg...kompem mcm tak jadi..
so this is my magical ones
love uols

Thursday, February 20, 2014

2014 : coming back

Ya Allah..lama giler tinggalkan blog
kenapa tetiba rasa nk start over?
sbb dalam facebook ade org suggest buat email utk anak2, post pasal anak dr start umur 1hari samapai ckuup matang utk tgk dan hargai email tu.
and ibu terpikir, why not?
but instead buat email better buat blog..

now ibu ade 2 org princess..




Damia n Zara...

Nanti ibu citer pasal adik Zara..nanti ye..
ibu berazam nk penuh kan blog ibu dengan cerita pasal anak2 ibu.supaya nnt anak2 ibu boleh tau ape yg ibu lalui utk kamu berdua.
ibu sayang kakak Mia n adik Zara..

Monday, July 16, 2012

damia 21bln

Anak ibu dah besar..dah boleh memanjat sampai puncak..sekejap je masa berlalu..

hehehe

Allahuakhbar..

Hijrah..My hijrah

Asslamualaikum..
as on 16 Julai 2012, ibu berhijrah..
yup..satu penghijrahan yang datang secara perlahan dan menusuk jiwa..
setelah pelbagai persoalan hadir dalam hidup ibu...mencari redha..

ibu dan semakin tua, anak ibu semakin besar..
so,ibu kena menjadi semakin baik...
tak..ibu tak kata ibu baik..cuma ibu mahu anak ibu mendapat yg terbaik dr ibu...

semoga Allah berkati dan merahmati ibu, dan semua kesaynagn ibu...
insyallah..
dah hampir sangat dengan ramadhan.so ibu berazam utk memenuhi ramadhan kali ini dengan rasa pengabdian kepadaNya.
Insyaallah..Amin Ya Rabb..

Friday, March 9, 2012

new hobby

Salam

Ibu tengah giler menjahit..
waaaahh..suuukkkeee..

tp ibu malas la nk uplod pic.nak2 pulak hp SE tu wat hal..mencik!!



Wednesday, January 11, 2012

KWSP & PTPTN

minggu lepas ibu g kwsp seremban..
hahaha..
best ni..hopefully by next week ibu jd org kaya..yeay..

nantikan ya...jeng jeng jeng

pastu dah anta borang kat PTPTN..
mesti lepas kaya jd sederhana semula..

confuse?
nantikan ya...

Wednesday, December 14, 2011

hobbies : felt craft


ibu tengah giler felt..
ms kenduri ateh hari tu ibu buat 100pcs bunga rewang utk kenduri.
ade lagi baki kain felt tu..
so ibu dok buat suka suki craft guna felt.

bila nekma,abah tgk..sume cadang suh ibu jual.
so my 1st bizz plan adaelah nk buat keychain kecik2 suh ateh jual kat skolah.


hobbies : felt craft

Tuesday, December 13, 2011

a problem

ok..i confessed..
i have problems with my surrounding..

yes,u hear me correct..i am a freak..hate it so much..

ok,take a deep breath..
and say it slooowly..

now that my sister married to a man she loves,i feel awkward..feel sad..feel jelouse..
yes..again,u hear me correct..
i am stuck here..i cant do things that i love to do.
i cant go places that i love to go..
and my dear hubby is far away from me..

i hate these feelings so much!!
and at the same time i feel so mean..
hate me! hate me!